به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ساینس آلرت، در مطالعهای که در اوایل امسال منتشر شد، دانشمندان دریافتند که استفاده از قرصهای خواب آور میتواند تجمع تودههای سمی پروتئینها را در مایعی که هر شب مغز را تمیز میکند، کاهش دهد. محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس دریافتند افرادی که بهمدت ۲ شب در کلینیک خواب، قرص سوورکسانت که یک درمان رایج برای بیخوابی است مصرف کردند، کاهش جزئی در ۲ پروتئین آمیلوئید بتا و تائو را تجربه کردند که در بیماری آلزایمر در مغز جمع میشود.
اگرچه این مطالعه، جامعه آماری کوچکی داشته و شامل گروه کم تعدادی از بزرگسالان سالم است، اما نمایش جالبی از ارتباط بین خواب و نشانگرهای مولکولی بیماری آلزایمر وجود دارد. اختلالات خواب میتواند یک علامت هشدار اولیه از بیماری آلزایمر باشد که مقدم بر علائمی دیگر مانند از دست دادن حافظه و زوال شناختی است.
در زمان بروز نخستین علائم، سطوح آمیلوئید بتا غیرطبیعی تقریبا به اوج خود میرسد و تودههایی به نام پلاک تشکیل میدهد که سلولهای مغز را مسدود میکند. محققان بر این باورند که بهبود خواب میتواند راهی برای جلوگیری از بیماری آلزایمر باشد؛ زیرا خواب به مغز اجازه میدهد تا پروتئینهای باقی مانده و سایر مواد زائد روزانه را پاک کند.
برندان لوسی، متخصص مغز و اعصاب، از مرکز پزشکی خواب دانشگاه واشنگتن که این مطالعه را رهبری میکند، گفت: اگرچه قرصهای خواب آور ممکن است در این زمینه کمک کنند، اما برای افرادی که نگران ابتلا به آلزایمر هستند، خیلی زود است که آن را دلیلی برای شروع مصرف هر شب سوورکسانت تفسیر کنند.
بیشتر بخوانید:
این مطالعه تنها ۲ شب طول کشید و ۳۸شرکتکننده میانسال که هیچ نشانهای از اختلال شناختی و خواب نداشتند، در آن شرکت داشتند. استفاده از قرصهای خواب آور مدتهاست راهحل ایده آلی برای کسانی که کمخواب هستند نیست؛ زیرا فرد را وابسته میکند.
نظر شما